Crăciun fericit!

                  Crăciun fericit!

             De câte ori nu auzim și nu folosim această expresie astăzi și în perioada sărbătorilor de iarnă. Atât de des este folosită încât a devenit un automatism, cred că puțini o folosesc simțind cu adevărat semnificația ei. Am observat că acum și copii folosesc această expresie preluată de la adulți dar în cele mai multe cazuri, copii asociază această expresie cu ” E Crăciun, vine Moșul sau primim cadouri”. Pentru că fără să vrem, din păcate spiritul sărbătorii se reduce la asta.

            Dacă ar fi să ne întoarcem în timp, ne-am regăsi strămoșii în casele lor modeste, înconjurați de copii și nepoți, așteptând momentul nașterii celui mai iubit, dar si celui mai sacrificat copil din istoria omenirii: Isus. 
            Nu erau bogați, însă din sacul acela de mere, din sacul acela de nuci, umpleau întotdeauna trăistuțele copiilor care umblau din casă în casă pentru a prevesti Nașterea Mântuitorului.

            Astăzi, deși auzim pe fiecare străduță urarea Crăciun Fericit, ea nu mai are efectul acela de altădată, poate pentru că nu mai este spusă din toata inima, ci pe fugă, ca o obligație, ca pe o înșiruire de cuvinte pe care, fie ortodox, catolic sau chiar ateu, este neapărat nevoie să o rostească circumstanțial, pentru că ține de educație. 
            Pentru unii, Crăciunul înseamna doar un pic de relaxare, un mic concediu, o pauza de la birou, pentru altii e o continuă agitație, un stres inimaginabil, o cursă contra-cronometru intre ofertele de ultimă oră din magazine, iar pentru copiii noștri, Crăciunul se transformă într-o perioadă în care au învățat să fie cuminți pentru că alternativa contrarie înseamnă cadouri mai puține, însă toți uităm sensul real al acestei sărbători, acela al Nașterii Mântuitorului.
           
          De ce ne urăm să fim fericiți doar iarna și primăvara de Sărbătorile Pascale? Vara de ce să nu ne urăm asta? Oamenii nu trebuie să fie fericiți mereu? 
            Ce e fericirea și ce ne face pe noi fericiți cu adevărat? Cu siguranță fiecare are câte o definițite proprie a fericirii și totodată lucruri diferite ce îi produc fericire. Unii sunt fericiți cand au bani și îi cheltuie fără rânduială, pe alții poate diferite produse alimentare, diferite locuri, diferite cărți sau diferiți oameni. Dar astăzi, din punct de vedere religios trebuie să fim fericiți pentru că s-a nascut Isus. Dumnezeu coboară să ne viziteze şi o face în modul cel mai surprinzător, într-o simplitate dezarmantă - sub chip de prunc. Acesta este semnul cel mai concret al gingăşiei şi iubirii lui Dumnezeu faţă de noi: devenind unul asemenea nouă. Motiv clar de bucurie pentru omenire.
            
          Zilele astea am auzit o interpretare tare frumoasă făcută de americani a cuvântului JOY= JESUS, OTHERS,YOU. Pentru bucurie e nevoie de Isus, de ceilalți de lângă tine fericiți și de tine însuți. Deci pentru a trăi fericiți zilele astea gândiți-vă întâi la Isus, aveți grijă să fiți împacați cu el, după aveți grijă de cei de lângă voi să trăiți în pace și iubire, iar mai apoi la voi să fiți fericiți.
           Așadar vă doresc să trăiți cu binecuvântat aceste zile de sărbătoare, să sărbătoriți cu bucurie adevăratul motiv al Crăciunului și să nu considerați aceste zile, concediu! 


                Imagini pentru craciun binecuvantat"

Comentarii