Pregătire pentru Crăciun...



Pregătire pentru Crăciun...

       Crăciunul este una din cele două mari sărbători ale omenirii creștine. Aleg să vorbesc despre Crăciun influențată de perioada sărbătorilor și de tot ce am văzut că se difuzează la TV și se promovează pe rețelele sociale.. Tind să cred că nu se mai pune în centru ceea ce trebuie..          Pruncul Isus Cristos..

             ” Oare oamenii mai știu că de Crăciun este vorba despre Pruncul Isus?!”



            Pentru momentul nașterii pruncului Isus, este necesar un timp de pregătire, o perioada de 4 săptămâni, ce poartă numele de Advent. Adventul ne invită la un timp de post și pregătire care ne invită să descoperim lumea noastră interioară, ca să vedem și să medităm un adevăr de bază al credinței noastre: Nașterea lui Cristos din Fecioara Maria. Adventul a voit să ne elibereze de orice gol interior și de orice apăsare, făcând să crească în noi speranța care vine de la Dumnezeu și nu de la oameni. Îmi amintesc cu drag cum bunica îmi vorbește mereu de această perioadă din tinerețea ei, cum se trezea foarte dimineață pentru a participa la liturghiile specifice postului, ce sunt dimineața la ora 6. Mereu ține să mă sfătuiască să mă pregătesc de venirea lui Isus, participând la liturghii și ținând postul așa cum se cuvine, toate astea pentru a fi pregătită sufletește de nașterea lui Isus. În familia noastră Crăciunul a fost mereu o sărbătoare care începea de la începutul lunii decembrie când începe această perioadă de post. Participarea la aceste liturghii specifice, apoi căutarea de cadouri mici, dar cu însemnătate mare, pentru fiecare membru al familiei, împodobirea bradului și bucuria cu care il primim în familie pe Isus ne face să trăim un timp special al Crăciunului. 
               
            Timpul de pregătire pentru Crăciun ne invită de fiecare dată să intrăm în noi înșine , să medităm la faptele noastre bune sau mai puțin bune, să ne regăsim și să îl regăsim pe celălalt de lângă noi așa cum este. Deoarece fiecare din noi este frumos interior și are dreptul la momente de fericire, de liniște și bucurie, căci în final asta înseamnă Crăciun și despre asta e acest timp al pregătirii. 











Comentarii