Globurile..



Globurile de Crăciun 

                După cum spuneam anterior, în bradul de Crăciun se pun globuri colorate pentru a fi cât mai frumos. Istoria lor incepe în 1847 când Martin, un lucrător în sticlă, nu a mai vrut să pună în brad mere sau nuci și astfel le-a făcut din sticlă. De aici și forma lor rotundă. Sticla a fost principalul material din care au fost facute globurile pentru foarte mulți ani, până când s-a dezvoltat industria polimerilor din plastic.

                Globurile sunt de obicei colorate și au pe ele decoratiuni: steluțe, fulgi, mărgele sau chiar picturi in miniatură. Globurile mele preferate sunt cele făcute din materiale naturale precum bumbacul, inul, flori uscate, semințe sau de ce nu plante aromatice (scorțișoară, anason stelat sau rozmarin). Îmi plac aceste materiale deoarece nu produc poluare pentru fabricarea lor precum cele din plastic.
                După părerea mea, semificația din spatele globurilor este reprezentată de alegoria dintre calitățile omului și modul în care acestea împodobesc sufletul omului. Bradul verde este omul în toată nemurirea lui și globurile reprezintă aspectele bune: bunătatea, sinceritatea, dărnicia, bunăvoința, etc. La fel ca bradul, cu cât are mai multe globuri cu atât este mai frumos, omul cu cât are mai multe calități cu atât este mai ”frumos”.

                Haideți să ne împodobim sufletul cu cât mai multe globuri!




Imagini pentru globuri"


Comentarii