Intrebări..




Întrebări.. în jurul meu sunt doar întrebări legate de sărbători..


” Unde petreci Crăciunul?”
” Ce cadouri oferi?”
” Ce îți cumperi nou anul ăsta?”
” Cu cine petreci?” 
” Ce gătești de sărbători? Ce rețete noi încerci anul acesta?”
„ Ce cadou vrei să primești de la Moș Crăciun? ”
” Ce decorațiuni folosești?”

           Întrebări de acest fel sunt puse și primite de fiecare dintre noi..

          Este adevărat că în astfel de pregătiri suntem prinși înainte de Crăciun, în goana cumpărăturilor, cadourilor, bunătăților de pe masă și a decorațiunilor. Oricât de mult ne-am dori să nu ne stresăm cu pregătirea sărbătorilor, nu reușim, dar, nostalgia și agitația asta materială a ceea ce înseamnăcu adevărat Crăciunul ne unește într-un mod sau altul. Ne unește material când suntem la cumpărături și din multitudinea de lucruri ce le avem de cumpărat, uităm câte ceva, dar aruncând un ochi în coșul celorlalți oameni ce împart cu noi magazinul, fără să ne dăm seama ne ajută să ne reamintim și ne unește spiritual când cu bucurie participăm la liturghiile din zilele de Crăciun, când corurile de copii ne vestesc prin colinde bucuria nașterii pruncușorului. 
               Sunt importante toate pregătirile acestea pentru a trăi cu plăcere sărbătoarea, dar adevăratul motiv al sărbatorilor este nașterea lui Isus Cristos, pe care toți o sărbătoresc fie că recunosc sau nu asta.

             De fiecare dată ne plângem că ne lipsește ceva de mancare, de îmbrăcat sau de faptul că nu am primit de cadou ceea ce aveam cu exactitate nevoie. Așa suntem noi. De fiecare dată când suntem nemulțumiți de lucrurile materiale vă propun să ne reamintim modul în care s-a născut Isus și condițiile în care a venit pe lume, El nu avea nimic care să îi creeze răsfăț, astfel gandindu-vă la asta, trăiți Crăciunul în simplitate, multumiți-vă de orice lucru din jurul vostru. Nu luxul și modernul sunt importante, nu ce mancăm sau ceea ce primim de cadou de Crăciun contează....
               De Crăciun e important să petreci timp cu familia ta  în simplitate, în condițiile ce vă dau sentimente pozitive, să mancați ce se poate și să vă bucurați cu inima de nașterea Pruncului Isus.


Imagini pentru craciun"

Comentarii